Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Unlimited Access: Πρόσβαση άνευ ορίων

Εξ αφορμής της μεθαυριανής παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με αναπηρίες, σας ενημερώνω για το ενδιαφέρον πρόγραμμα Unlimited Access (Πρόσβαση άνευ ορίων) με δράσεις και εργαστήρια για ανθρώπους με & χωρίς αναπηρία, που πραγματοποιούνται στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, με συντονιστή το Βρετανικό Συμβούλιο.

Με αφορμή το Unlimited Festival που οργανώθηκε το 2012 στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Λονδίνο και με πρωτοβουλία του British Council, UK (http://www.britishcouncil.gr/), τέσσερις φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα.
Το Unlimited Access (Πρόσβαση άνευ ορίων) πραγματοποιείται από το καλοκαίρι του 2013 σε τέσσερις χώρες (Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Κροατία και Ελλάδα). Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, το Unlimited Access (Πρόσβαση άνευ ορίων)  προσβλέπει στην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών στην ανάθεση, τη δημιουργία και την προβολή παραστάσεων παραστατικών τεχνών που εμπλέκουν ανθρώπους με αναπηρία.

Το πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου θα συσταθεί και μια μεικτή ομάδα ατόμων με & χωρίς αναπηρία που θα συνεργαστεί με νέους χορογράφους για την παραγωγή νέων έργων, προβλέπεται επίσης η διεξαγωγή επιμέρους φεστιβάλ  παραστατικών τεχνών ανά χώρα, που θα καταλήξουν σε ένα διεθνές Φεστιβάλ το Φεβρουάριο του 2015. Περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.sgt.gr/gr/programme/event/1458




Σημαντικό είναι να τονίσουμε στους μαθητές μας πως τουλάχιστον στον σύγχρονο χορό, το χοροθέατρο και το σωματικό θέατρο, όπως εξελίχθηκε από τον 20ό αιώνα και εξής, δεν ισχύουν οι αυστηροί περιορισμοί στην αρτιμέλεια και την γενικότερη σωματική διάπλαση που ίσχυαν στον κλασικό χορό (μπαλέτο) για τους καλλιτέχνες και ότι γενικότερα όλοι οι άνθρωποι μπορούν να χορέψουν, αρκεί να το θέλουν και παρά τον οποιονδήποτε περιορισμό λόγω σωματικής διάπλασης ή εξ αιτίας της οποιασδήποτε μορφής αναπηρίας.

Δείτε μια ενδεικτική παρουσίαση για αυτό το θέμα και μια λεπτομερέστερη ενημέρωση για το πρόγραμμα
Unlimited Access καθώς και για την πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους: "The Cost of Living" (2004) από την ομάδα DV8 Physical Theatre -η οποία συμπεριλαμβάνεται στην παρουσίαση- εδώ: http://teacherinlove.weebly.com/blogging--loving/unlimited-access

Σημείωση:
Τη σαιζόν 2014-15, εκτός από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access, με το οποίο ολοκληρώνεται το σχετικό πρόγραμμα τον Φεβρουάριο του 2015, η Στέγη θα διοργανώσει μία ακόμη δημόσια συζήτηση, η οποία θα εστιάσει αυτή τη φορά σε θέματα αισθητικής και δημιουργικής πρακτικής, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα από 19:00-21:00.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει μια ώρα πριν την εκδήλωση και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
http://www.sgt.gr/gr/programme/event/1880

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου